Bekendheid vergroten met links naar uw site

Linkbuilding omvat het proces om links te verkrijgen van andere relevante websites naar uw website. Doelstelling is de bekendheid te vergroten door een betere vindbaarheid.

De essentie van linkbuilding

Linkbuilding is essentieel in uw streven om de website bekendheid te vergroten. Het is echter niet zo dat elk verkregen link naar uw site waardevol is. Zoekmachines maken onderscheid tussen verwijzingen die afkomstig zijn van kwalitatieve sites met enige mate van autoriteit binnen uw branche. Niet het aantal inkomende links naar uw website geldt als maatstaf voor succes, maar de waarde die bijvoorbeeld Google geeft aan websites waarop uw link komt te staan.

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van online marketing en begint nadat uw website gereed is voor publicatie. Allereerst worden vermeldingen aangevraagd op sites als TelefoonGids.nl en diverse belangrijke Nederlandstalige startpagina's. Vervolgens wordt getracht via intensieve marktbewerking links te verkrijgen op belangrijke weblogs, directories en allerlei sites die direct relevant zijn voor uw onderneming.

Webbuilding zijn intensieve werkzaamheden en nemen dus veel tijd in beslag. Het uiteindelijke resultaat van het verkrijgen van links op sites van derden is dat uw vindbaarheid sterk wordt vergroot. Zoekmachines plaatsen tevens u hoger in de zoekresultaten omdat uw site nu zelf ook bepaalde autoriteit heeft verkregen.

TOP